Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alga kutatások képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Alga kutatások - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Alga kutatások
Keresés
Találatok száma - 4 db
Albitech

Albitech

Az algatermelés fontossága a közeljövőben várhatólag a mainál sokkal jelentősebb lesz. Folyamatosan zajlanak kutatások, amikben az algák étkezési, táplálék-kiegészítő, talajjavító és energetikai célra való használatát vizsgálják. Cégünk fő tevékenysége a biotechnológián belül az édesvizi algák ipari előállítási technológiáinak fejlesztése. Célunk egy új növény-biotechnológiai iparág meghonosítása Magyarországon.

Ehető tengeri algák

Ehető tengeri algák

Legfőbb jellegzetességük, hogy méretük általában nagy, ritkán kisebbek 50 cm-nél, de akár a többszáz méter hosszúságot is elérhetik. Főleg a mérsékelt és hidegvízi környezetben élnek, és a vörösmoszatokkal együtt meghatározzák a sziklás tengerfenék algavegetációjának képét. Színük barna, mélyebbre tudnak lehúzódni, mint a zöldmoszatok, mivel nem a vörös sugarakat használják fotoszintézisükhöz. Kelet-Ázsiában kombu néven fogyasztják néhány fajukat (fontos emberi tápláléknak számítanak). Európában és Amerikában régebben a learatott kelperdőkből jódot, szódát, káliumot vontak ki, manapság trágyának használják ezeket az óriás barnamoszatokat.

Klorofill

Klorofill

Klorofill, az egészségügyi csoda! A klorofill (chloros = zöld, phyllo = levél) egy összetett, sok nyomelemet tartalmazó magnéziumkötés, amely szerkezetében rendkívüli módon hasonlít az emberi vérben megtalálható hemoglobinhoz , azzal a különbséggel, hogy a hemoglobinban a magnézium helyett vas van. Akár ikreknek is tekinthetjük őket. A zöld levélben nagy mennyiségben van jelen a magas vastartalmú kloroplasztisz, amely a sejtmaghoz hasonlóan a protoplazmában található. Egy fehérjeszerű anyagból áll, amelyben a klorofill kis magok formájában fekszik. Maga a klorofill az életképes levél alapfeltétele. A klorofill-molekula magja 1913-ban Richard Willstätter disszertációt írt a klorofillról. Ebben elmagyarázza, hogy a klorofill a benne tárolt napfény segítségével képes a halott anyagból élőt építeni. 1915-ben a klorofill-molekula felépítésének vizsgálatáért Nobel-díjat kapott. A szintén Nobel-díjas Dr. Hans Fischer pedig arra jött rá, hogy a zöld levelek kémiája megegyezik a hemoglobinéval. A klorofillok olyan magnézium-komplexek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a fotoszintézishez, azaz a fényből való energiakinyeréséhez.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Mikroalga kutatások

Mikroalga kutatások

Cukorbetegeken segít a Chlorella és a Spirulina A Spirulina természetes és könnyen emészthető teljesértékű fehérjeforrás. A természetben fellelhető legjobb forrása a klorofillnak, gazdagon megtalálhatók benne olyan ásványianyagok, mint a vas, a kalcium, a cink, a kálium és a magnézium. Remek forrása a természetes A- és B-vitaminoknak és tartalmaz fenilanalint, ami az agy éhség központjára van hatással, miközben alacsonyan tartja a vércukor szintet.

Tuti menü