Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alga kutatások képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Alga kutatások - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Alga kutatások
Keresés
Találatok száma - 4 db
Albitech

Albitech

Az algatermelés fontossága a közeljövőben várhatólag a mainál sokkal jelentősebb lesz. Folyamatosan zajlanak kutatások, amikben az algák étkezési, táplálék-kiegészítő, talajjavító és energetikai célra való használatát vizsgálják. Cégünk fő tevékenysége a biotechnológián belül az édesvizi algák ipari előállítási technológiáinak fejlesztése. Célunk egy új növény-biotechnológiai iparág meghonosítása Magyarországon.

Ehető tengeri algák

Ehető tengeri algák

Legfőbb jellegzetességük, hogy méretük általában nagy, ritkán kisebbek 50 cm-nél, de akár a többszáz méter hosszúságot is elérhetik. Főleg a mérsékelt és hidegvízi környezetben élnek, és a vörösmoszatokkal együtt meghatározzák a sziklás tengerfenék algavegetációjának képét. Színük barna, mélyebbre tudnak lehúzódni, mint a zöldmoszatok, mivel nem a vörös sugarakat használják fotoszintézisükhöz. Kelet-Ázsiában kombu néven fogyasztják néhány fajukat (fontos emberi tápláléknak számítanak). Európában és Amerikában régebben a learatott kelperdőkből jódot, szódát, káliumot vontak ki, manapság trágyának használják ezeket az óriás barnamoszatokat.

Klorofill

Klorofill

Klorofill, az egészségügyi csoda! A klorofill (chloros = zöld, phyllo = levél) egy összetett, sok nyomelemet tartalmazó magnéziumkötés, amely szerkezetében rendkívüli módon hasonlít az emberi vérben megtalálható hemoglobinhoz , azzal a különbséggel, hogy a hemoglobinban a magnézium helyett vas van. Akár ikreknek is tekinthetjük őket. A zöld levélben nagy mennyiségben van jelen a magas vastartalmú kloroplasztisz, amely a sejtmaghoz hasonlóan a protoplazmában található. Egy fehérjeszerű anyagból áll, amelyben a klorofill kis magok formájában fekszik. Maga a klorofill az életképes levél alapfeltétele. A klorofill-molekula magja 1913-ban Richard Willstätter disszertációt írt a klorofillról. Ebben elmagyarázza, hogy a klorofill a benne tárolt napfény segítségével képes a halott anyagból élőt építeni. 1915-ben a klorofill-molekula felépítésének vizsgálatáért Nobel-díjat kapott. A szintén Nobel-díjas Dr. Hans Fischer pedig arra jött rá, hogy a zöld levelek kémiája megegyezik a hemoglobinéval. A klorofillok olyan magnézium-komplexek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a fotoszintézishez, azaz a fényből való energiakinyeréséhez.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Mikroalga kutatások

Mikroalga kutatások

Cukorbetegeken segít a Chlorella és a Spirulina A Spirulina természetes és könnyen emészthető teljesértékű fehérjeforrás. A természetben fellelhető legjobb forrása a klorofillnak, gazdagon megtalálhatók benne olyan ásványianyagok, mint a vas, a kalcium, a cink, a kálium és a magnézium. Remek forrása a természetes A- és B-vitaminoknak és tartalmaz fenilanalint, ami az agy éhség központjára van hatással, miközben alacsonyan tartja a vércukor szintet.

Tuti menü