Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Algák és a wellness képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Algák és a wellness - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Algák és a wellness
Keresés
Találatok száma - 15 db
A spirulina alga jótékony hatásai

A spirulina alga jótékony hatásai

A spirulina nagyon értékes anyagok kombinációját tartalmazza melyek az emberi szervezet számára fontosak, viszont nagyon ritka anyag. Afrikában, Ázsiában már évszázadok óta fogyasztják a nyers algákat, de étrend-kiegészítőként a 80-as években jelent meg először az USA-ban. Nagyon gazdag olyan vitaminokban melyek fontosak egészségünk számára, mint például a béta-karotin, a folsav, ezenkívül olyan aminosavakat is tartalmaz, melyek létfontosságúak, ilyen például a kalcium, magnézium, cink, vas, B12 vitamin. Megtalálható benne az összes esszenciális zsírsav is. Antioxidáns is, és immunerősítő hatással rendelkezik, a sejtek oxigén ellátását javítja ezzel segítve az agy működésének serkentését. Magas vérnyomásproblémák esetén csökkenti azt. Mivel antioxidáns ezért a bőr fiatalságának megőrzéséhez hozzájárul, a benne lévő vitaminok segíthetnek a hajhullási folyamatok lassításában, a haj szerkezetét javíthatja, illetve serkentheti a haj újranövekedést. Erősíti a körmöket, és megszüntetheti a körömrepedezéseket.

A Spirulina fogyasztás hasznos hatásai

A Spirulina fogyasztás hasznos hatásai

A Kék-zöld algák, azon belül is a legismertebb fajtájuk a spirulina, egy 1500 tagú mikroszkópikus nagyságú tengeri algacsoport tagjai Ez az algafajta nagyrészt tiszta növényi protein, és rendkívül gazdag olyan fontos anyagokban, mint a bétakarotin, a B-12 vitamin, vagy a vas. A spirulina alga eredetileg a sósvizű tavakban honos elsősorban Afrikában és Amerikában, de jótékony hatásai miatt ma már speciális farmokon tenyésztik, és kiszárítva étrend kiegészítőként forgalmazzák. Ezek az algák földünk első fotoszintézisre képes szervezetei közé tartoznak. A spirulina 95%-ban hasznosítható a szervezet számára. Egyes kutatások olyan sikereket könyvelnek el ezen algának, mint az allergia ellenes hatás, a rákmegelőzés, és a májvédő hatás. Emellett kutatások folynak az alga koleszterin szintre való jótékony hatásairól. A napi fogyasztásra ajánlott algamennyiség 3-5 gramm. Mindazonáltal természetesen a szervezetnek nem nélkülözhetetlen a spirulina fogyasztása, de jótékony hatással lehet testünk belső folyamataira. Rendkívül hatékony lehet azok számára, akik valamilyen hiánybetegségben szenvednek, vagy diéta alatt így akarják bevinni a vitamin és ásványi anyag szükséglet egy részét.

A zsírégető csodaszer

A zsírégető csodaszer

Az egyre népszerűbb tengeri algák manapság már nem hiányozhatnak a reformétrendből. Egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek, és az anyagcserét is felgyorsítják. | lefogyni.huA Spirulina alga által tartalmazott ásványi anyagok közül fogyókúra szempontjából a zsírégető jód a legfontosabb. Az algában ezerszer több jód van, mint bármilyen más élelmiszerben. Ez a vegyület különös fontos anyagcseréd motorjának, a pajzsmirigynek. A létfontosságú szervnek ugyanis jódra van szüksége azon hormonok aktiválásához, melyek energiával töltik fel a szervezetet, valamint zsírt égetnek. Ha hiányzik a jód, lelassulnak az élettani funkciók, az anyagcsere takaréklángon működik.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Algákkal az egészségünkért

Algákkal az egészségünkért

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikro-alga. A spirulina a nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét a spirulina magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő vitálanyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék, különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav. E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.

Az alga fajtákról

Az alga fajtákról

A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikro-algák, a Lithotamnium calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga. Milyen pozitív hatásai vannak a mikroalgáknak? A mikroalgák, ahogyan a nevük is mutatja, az algákhoz tartoznak és a tengeri algákkal ellentétben az édesvizekben nőnek. Legtöbbször egy milliméternél is kisebbek, a szabad vízben mozognak, lebegnek. A mikroalgák a legősibb fotószintetizáló organizmusok közé tartoznak. A Spirulina platensis, a Chlorella vulgaris és a Lithothamnium calcareum a legtáplálóbb és a legegészségesebb algák.Minden amit algákról tudni kell. Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Hirdetés
Az egészségügyi csoda

Az egészségügyi csoda

A klorofill elősegíti a vörösvérsejtek termelését, és jó hatással van az emésztésre, a hormonháztartásra, valamint gátolja számos betegség (anémia, ateroszklerózis, magas vérnyomás) további romlását. Az anyagcseréhez szükséges összes anyag - mint amilyen a fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok, enzimek, ásványianyagok, nyomelemek és más biokatalizátorok - mind a klorofill tevékenységének köszönhetően válnak energiahordozókká. Három alapvető értékkel bír a klorofill: napenergiát tartalmaz, oxigént és sókat hordoz, valamint aktiválja a kémiai energia hordozóit, a hormonokat és a kiválasztást. A klorofill segíti a vérképződést és a vértisztítást, stimulálja az anyagcserét és a sejtlégzést. Ennek köszönhetően jótékonyan befolyásolja a sejtek élettartamát és a regenerációs folyamatokat, lassítva az öregedést. Támogatja ezen túl az agy, az idegrendszer, a hormonháztartás és a testfolyadékok fiziológiai egyensúlyát is.

Egészségmagazin

Egészségmagazin

Az élet, az életben maradás egyik legfontosabb alapja a táplálkozás. Itt dől el, hogy a test megkapja-e, illetve azt kapja-e, amire szüksége van. Napjainkban még a friss élelmiszerek is egyre kevesebb létfontosságú anyagot tartalmaznak, nem is beszélve az iparszerűen gyártott, denaturált élelmiszerekről, melyek gyakran inkább hiányállapotot eredményeznek. A következmény pedig a fáradtság, energiahiány, állandó éhségérzet, nassolás, elhízás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, diabetes, reumatikus- és ízületi panaszok, allergiák, s ez a sor szinte végtelen... Már nem az a kérdés, hogy pótoljuk-e a hiányt, sokkal inkább az, hogy mivel?

Méregtelenítés édesvízi algákkal

Méregtelenítés édesvízi algákkal

A mikroalgák, mint például a Chlorella pyrenoidosa édesvízi alga, nem csodaszerek, mégis segíthetnek fontos mikrotápanyagok felvételében, a béltevékenység szabályozásában, sőt a káros anyagok kiválasztásában is. Ezáltal megelőzhetőek a krónikus betegségek, amelyek a tápanyaghiány, a bél krónikus eltömődése és a környezeti mérgek hatására alakulnak ki. Annak ellenére, hogy például a dioxin-terheltség az 1980-as évek óta csökkent, a környezetvédelmi hivatal az elmúlt években stagnációt, illetve ismét enyhe növekedést állapított meg. Ez azokból a beszámolókból derül ki, amelyekben 10 000 mintát vettek talajból, hulladékokból, a levegőből, vegyszerekből és élelmiszerekből.

Minden, ami mikroalga

Minden, ami mikroalga

A spirulinát az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszerként tartják számon. Laikusok és élelmiszer tudósok egyaránt elragadtatva szemlélik ezt a parányi zöld erőművet, amelynek tápanyagsűrűsége lenyűgöző. Hihetetlen mi mindent tartalmaz, ami egészségünk számára nélkülözhetetlen. Mindezt ráadásul a gyógyszertanilag hasznos összetevőknek egyedülállóan kiegyensúlyozott arányával és azoknak az emberi szervezetre gyakorolt összhatásával. Ezek közé tartozik minden alapvető aminosav olyan jellemzőkkel, amelyek éppen az emberi test igényeit képesek tökéletesen kielégíteni. Omega-zsírsav tartalmuk többszöröse a tengeri halakban találhatónak. A szervezet számára legfontosabb 12 féle vitamint, többek között az igen lényeges B12-t is tartalmazzák. Ezenkívül a spirulina akkora mennyiségben tartalmaz klorofillt, mint gyakorlatilag semmi más, leszámítva persze a Klorellát, aminek klorofill tartalma magasabb, mint bármely más ismert tápláléké. A spirulinafogyasztók arról számolnak be, hogy nem csak iskolai, szakmai vagy sportbeli teljesítményük javult, hanem ezzel egyidejűleg ellenállóképességük is megsokszorozódott, emésztési zavaraik elmúltak, legtöbbjüknek a cukorháztartása is helyre állt.

Hirdetés
Mindenre jó a tengeri alga

Mindenre jó a tengeri alga

Egy japán évente átlagosan 10 kg tengeri algát fogyaszt. Jól teszi-e? Valószínűleg igen, ugyanis közismert tény, hogy a világon Japánban a legmagasabb az átlagéletkor! A tengeri algák a biológiailag aktív anyagok széles skáláját tartalmazzák: többszörösen telítetlen omega-3 típusú zsírsavakat, klorofillszármazékokat, poliszacharidokat, szterineket, vitaminokat, karotinoidokat, makro-, mikro- és más elemeket. A tengeri algákban található biológiailag aktív anyagok daganatellenes, daganatmegelőző, antimutagén (elfajulásvédő), radioprotektív (sugárzás ellen védő), vérzsírcsökkentő, vérnyomáscsökkentő, antikoaguláns (alvadásgátló), antimikrobiális (csíraölő), antivirális, antibakteriális, antifungális, gyulladáscsökkentő, immunmoduláns és sok más hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Sajnos, a tengeri algák fenti hasznos tulajdonságai a belőlük készített élelmiszerekben 'kötött' állapotban vannak jelen, így az emberi szervezet csak jelentéktelen hányadukat képes hasznosítani. Ennél lényegesen teljesebb hatóanyag-tartalmúak az algakivonatok.

Mit tudunk az algákról?

Mit tudunk az algákról?

Táplálék kiegészítés,testépítés,fitness,fogyókúra,erőemelés,egészség,mozgás,táplálkozás,diéta

Spirulina network

Spirulina network

A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80% -t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be. Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben.

Szépség a mélyből

Szépség a mélyből

Ismerünk kék, zöld és vörös algát. A világ minden tengerében előfordulnak, még 270 méteres mélységben is megélnek. Lehetnek parányi kicsik, de akár hatvan méter hosszú óriásokká is megnőhetnek. A tudósok szerint harmincezer fajta él az óceánokban, ebből jelenleg nyolcszázzal végeznek részletesebb vizsgálatokat. A legtöbb alga nagyon magas ásványianyag-, vitamin-, aminosav- és proteintartalmú, de az emberiség még csak most kezd rájönni jelentőségükre. Az algák legfontosabb építőkövei a nyálkaanyagokon kívül a hosszú láncú cukorvegyületek (poliszaharidok). Ezeket tudják a kozmetikumokhoz a legjobban hasznosítani. Növelik a bőr ellenálló- és regeneráló képességét. Az algák egyébként szűrőként élnek a tengerben. Azonban nem csak az értékes ásványi anyagokat szívják magukba - képzavarral élve - mint egy szivacs, hanem szennyeződéseket is felvehetnek és tárolhatnak. A nagyobb kozmetikai cégek ezért felelősségteljesen csak érintetlen öblökből és nem iparosított tengerpartokról gyűjtik be a felhasználásra szánt alapanyagokat.

Tényleg olyan jó az alga?

Tényleg olyan jó az alga?

Tényleg olyan jó a Wellstar Green Solar algapor mint ahogy hallottam? - Válaszok a kérdésre. A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikro-algák, a Lithotamnium calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga. Milyen pozitív hatásai vannak a mikroalgáknak? A mikroalgák, ahogyan a nevük is mutatja, az algákhoz tartoznak és a tengeri algákkal ellentétben az édesvizekben nőnek. Legtöbbször egy milliméternél is kisebbek, a szabad vízben mozognak, lebegnek. A mikroalgák a legősibb fotószintetizáló organizmusok közé tartoznak. A Spirulina platensis, a Chlorella vulgaris és a Lithothamnium calcareum a legtáplálóbb és a legegészségesebb algák.Minden amit algákról tudni kell. Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Terápiás hatás

Terápiás hatás

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikro-alga. A spirulina a nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét a spirulina magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő vitálanyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék, különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav. E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.

Tuti menü