Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hatásuk, termesztésük, elöfordulások képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Hatásuk, termesztésük, elöfordulások - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Hatásuk, termesztésük, elöfordulások
Keresés
Találatok száma - 6 db
Az immunerősítés  verhetetlen bajnoka

Az immunerősítés verhetetlen bajnoka

A Spirulina alga rendkívül hatékony módon erősíti az immunrendszert. A Spirulina alga számos területen bizonyult rendkívül hatékony segítőtársnak, így kiváló étvágycsökkentő hatása által nagy segítség a fogyni vágyóknak. A Spirulina alga kiválóan serkenti az emésztést, komoly szerepe van a rákmegelőzésben, inzulinszint normalizálásában és a vitalitásunk megőrzésében. A Spirulina alga mintegy 4000 hatóanyaga által, - amelyek közül is említést érdemel a magas ásványi anyag, omega-3 zsírsav, Gamma-linolsav (GLA), fehérje és klorofill tartalma - minden túlzás nélkül elmondható, hogy Földünk talán legértékesebb tápláléka. A Spirulina alga olyan funkcionális élelmiszer, amelyre valamennyi civilizált embernek égetően szüksége van.

Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Nagyon magas a spirulina klorofill tartalma, ami a szervesanyag szintetizálásához, és az oxigén előállításhoz szükséges. Spirulina alga nagy mennyiségben tartalmaz omega-zsírsavakat, 18 aminosavat, B-vitamint, vasat, káliumot, magnéziumot, cinket, ß-karotint, értékes növényi fehérjéket. Ezenkívül lúgos jellege gátolhatja szervezetünk elsavasodását. Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Sokoldalú Spirulina

Sokoldalú Spirulina

Ha algáról beszélünk, az embernek a japán sushi, Kína és a tengeri zöld növények jutnak eszébe. Ugyanakkor olvasóink már felfedezhettek egy italt az ideál oldalain, amelyet Spirulina platensis nevű mikroalgával dúsítanak. Mi ez, és miért hasznos a fogyasztása?

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Spirulina, a gyógyító alga

Spirulina, a gyógyító alga

Spirulina, a gyógyító alga Bár az algát hazánkban csak az akváriumok esztétikumát megrontó zöld nyálkaként ismerjük, valójában számtalan olyan algafaj létezik, melyeket a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz. Ide kattintva rendelhet spirulina termékeket. Nem egyszer hallhattuk már, hogy a távol-keleti ember hosszabb ideig, egészségesebben élnek, mint a nyugati emberek. Ez nagyrészt nyugodtabb életmódjuknak, de főként egészséges ételeiknek köszönhető. A magyar zsíros gulyással szemben inkább tengeri halakat, zöldségeket, s algát fogyasztanak. Hazánkban a megváltozott életviszonyok miatt szintén ez a táplálkozás lenne egészséges, hiszen ma már nem végzünk olyan megterhelő fizikai munkát, amely igényelné a plusz zsír- és szénhidrátbevitelt. Spirulina- egy különleges alga Első hallásra talán furcsán hangzik, hogy az alga ehető is lehet, pedig a keleti konyha kedvelői valószínűleg nem is egyszer fogyasztották már. Kínában számtalan étel hozzávalója, nem csak esztétikus, de nagyon egészséges és tápláló ételek alapanyaga. Hazánkban csak elvétve kapható, így célszerű táplálék kiegészítő (por, kapszula) formájában beszerezni. Minden amit algákról tudni kell. Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Terhesség, szoptatás,meddőség

Terhesség, szoptatás,meddőség

A terhesség alatt a szervezetnek még sokkal több lúgos anyagot kell előállítania, mint egyébként.A magzatvíz igen lúgos, sokkal lúgosabb, mint bármi más a testben. Ahhoz, hogy a szervezet ne az anya lúgos ásványi raktáraiból vonja ki pl. a kalciumot (csontokból és fogakból), elengedhetetlen, hogy a táplálkozás eltolódjon a lúgosító ételek és italok felé. A szoptatás alatti időszakról is elmondható szinte ugyanaz, ami a terhesség alatti időszakról. Meddőség - lehet mégis esély?A lúgosítással növelhetjük ennek a problémának a megoldását is.A fogantatáshoz enyhén lúgosnak kell lennie a belső környezetnek.

Természetes fogyás

Természetes fogyás

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikro-alga. A spirulina a nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét a spirulina magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő vitálanyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék, különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav. E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.

Tuti menü