Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spirulina linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Spirulina képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 76 db
1 A DXN spirulina

1 A DXN spirulina

Néhány dolog mely a DXN Spirulina mellett szól: - Malaysia éghajlata a legkedvezöbb a Spirulina minőségéhez mivel ott van a legtöbb napsűtéses óra, a legjobb a napsugárzás szöge és ereje, így a legfontosabb alkotórész a klorofill itt képzödik legnagyobb mennyiségben benne! - A DXN-nek saját Spirulina farmja van ahol a medencéből közvetlenül megy az alga a feldolgozóhelyre ahol hidegsajtolással a hatóanyagok megtartásával készül a kiválóan emészstödő DXN Spirulina! A DXN Spirulina lett a legjobb táplálék kiegészítő és a 'Brand of the Year Award 2010' díjat nyerte el, melyet Yousuf Raza Gilani, Pakisztán Miniszterelnöke, adott át (DXN Pakisztán nevében Zarif Ahmed vette át a díjat).

1 A Spirulina bemutatása

1 A Spirulina bemutatása

A természetből gyűjtött algák fogyasztása több népnél már évszázadokkal ezelőtt sem volt ritka. Mexikóban, a Tenochtitlan-n tó mellett, a Spirulina maxima felhasználásával készített kékeszöld színű sütemény az aztékok kedvelt eledele volt. Közép-Afrikában, a Csád-tó környékén élő Kanembou-törzs tagjai pedig dihének nevezett, főzelékszerű ételt állítottak elő Spirulinából. Az utóbbi 20-30 évben a világ számos országában elkezdték termelni a Spirulina platensis és Spirulina maxima cianobaktériumokat. Élelmiszerként csak steril körülmények között előállított, ellenőrzött minőségű, káros anyagoktól mentes Spirulina használható fel. A biomassza nagyüzemi előállítása jelenleg kizárólag nyitott rendszerben (szabadtéri medencékben) történik. A zárt rendszerű technológiát eddig még csak kísérleti, illetve kisüzemi célokra alkalmazták. A Spirulina-termelés volumene az utóbbi években világszerte számottevően emelkedett. Jelenleg az előállított biomassza döntő mennyisége emberi fogyasztás célját szolgálja, jellemzően egészségmegőrző élelmiszerként (divatos kifejezéssel health foodként) értékesül.

1. Spirulina tabletta

1. Spirulina tabletta

Néhány dolog mely a DXN Spirulina mellett szól: - Malaysia éghajlata a legkedvezöbb a Spirulina minőségéhez mivel ott van a legtöbb napsűtéses óra, a legjobb a napsugárzás szöge és ereje, így a legfontosabb alkotórész a klorofill itt képzödik legnagyobb mennyiségben benne! - A DXN-nek saját Spirulina farmja van ahol a medencéből közvetlenül megy az alga a feldolgozóhelyre ahol hidegsajtolással a hatóanyagok megtartásával készül a kiválóan emészstödő DXN Spirulina!A DXN Spirulina lett a legjobb táplálék kiegészítő és a 'Brand of the Year Award 2010' díjat nyerte el, melyet Yousuf Raza Gilani, Pakisztán Miniszterelnöke, adott át (DXN Pakisztán nevében Zarif Ahmed vette át a díjat).

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
5 Foods

5 Foods

A természetből gyűjtött algák fogyasztása több népnél már évszázadokkal ezelőtt sem volt ritka. Mexikóban, a Tenochtitlan-n tó mellett, a Spirulina maxima felhasználásával készített kékeszöld színű sütemény az aztékok kedvelt eledele volt. Közép-Afrikában, a Csád-tó környékén élő Kanembou-törzs tagjai pedig dihének nevezett, főzelékszerű ételt állítottak elő Spirulinából. Az utóbbi 20-30 évben a világ számos országában elkezdték termelni a Spirulina platensis és Spirulina maxima cianobaktériumokat. Élelmiszerként csak steril körülmények között előállított, ellenőrzött minőségű, káros anyagoktól mentes Spirulina használható fel. A biomassza nagyüzemi előállítása jelenleg kizárólag nyitott rendszerben (szabadtéri medencékben) történik. A zárt rendszerű technológiát eddig még csak kísérleti, illetve kisüzemi célokra alkalmazták. A Spirulina-termelés volumene az utóbbi években világszerte számottevően emelkedett. Jelenleg az előállított biomassza döntő mennyisége emberi fogyasztás célját szolgálja, jellemzően egészségmegőrző élelmiszerként (divatos kifejezéssel health foodként) értékesül.

A gyógyító alga

A gyógyító alga

Spirulina, a gyógyító alga Bár az algát hazánkban csak az akváriumok esztétikumát megrontó zöld nyálkaként ismerjük, valójában számtalan olyan algafaj létezik, melyeket a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz. Nem egyszer hallhattuk már, hogy a távol-keleti ember hosszabb ideig, egészségesebben élnek, mint a nyugati emberek. Ez nagyrészt nyugodtabb életmódjuknak, de főként egészséges ételeiknek köszönhető. A magyar zsíros gulyással szemben inkább tengeri halakat, zöldségeket, s algát fogyasztanak. Hazánkban a megváltozott életviszonyok miatt szintén ez a táplálkozás lenne egészséges, hiszen ma már nem végzünk olyan megterhelő fizikai munkát, amely igényelné a plusz zsír- és szénhidrátbevitelt. Spirulina- egy különleges alga Első hallásra talán furcsán hangzik, hogy az alga ehető is lehet, pedig a keleti konyha kedvelői valószínűleg nem is egyszer fogyasztották már. Kínában számtalan étel hozzávalója, nem csak esztétikus, de nagyon egészséges és tápláló ételek alapanyaga. Hazánkban csak elvétve kapható, így célszerű táplálék kiegészítő (por, kapszula) formájában beszerezni. Miért egészséges a spirulina? Azt már mindannyian tudj

Hirdetés
A legegészségesebb táplálékkiegészítő

A legegészségesebb táplálékkiegészítő

Egy hónapja fogyasztom a spirulina tablettát és a következőket vettem észre: az energiám érezhetően több lett, sokkal ritkábban fáj a fejem. A reumás panaszaim, melyek szinte egész évben szoktak jelenkezni, csaknem teljesen megszűntek. Már nem szoktam éhes lenni a főétkezések között, ezért korábbi rossz szokásomat a nassolást abba tudtam hagyni, így csaknem 3 kilót le tudtam fogyni. korábban gyakran jelentkező emésztési zavarom is múlófélben van. Jelenleg napi 2x1-et fogyasztok belőle, ebéd és vacsora előtt. Remélem később, mégtöbb pozitív hatással lesz rám! Az érdeklődők figyelmébe ajánlom a honlapomon megtalálható, spirulina tablettával kapcsolatos cikket!

A legjobb malaysiai spirulina!

A legjobb malaysiai spirulina!

Egészségvédő élelmiszer A természetből gyűjtött algák fogyasztása több népnél már évszázadokkal ezelőtt sem volt ritka. Mexikóban a tecuitlatlnak nevezett, Spirulina maxima felhasználásával készített kékeszöld színű sütemény az aztékok kedvelt eledele volt. Közép-Afrikában, a Csád-tó környékén élő Kanembou-törzs tagjai pedig dihének nevezett, főzelékszerű ételt állítottak elő Spirulinából. Az utóbbi 20-30 évben a világ számos országában elkezdték termelni a Spirulina platensis és Spirulina maxima cianobaktériumokat. Élelmiszerként csak steril körülmények között előállított, ellenőrzött minőségű, káros anyagoktól mentes Spirulina használható fel. A biomassza nagyüzemi előállítása jelenleg kizárólag nyitott rendszerben (szabadtéri medencékben) történik. A zárt rendszerű technológiát eddig még csak kísérleti, illetve kisüzemi célokra alkalmazták. A Spirulina-termelés volumene az utóbbi években világszerte számottevően emelkedett. Jelenleg az előállított biomassza döntő mennyisége emberi fogyasztás célját szolgálja, jellemzően egészségmegőrző élelmiszerként (divatos kifejezéssel health foodként) értékesül. Chlorophyll elősegíti a máj, az epe, a vastagbél, a teljes emésztő rendszer, a

A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

Egészségünk problémája az elsavasodás. Lúgosítás rendkívüli fontosságú életünkben, ezt Bódi Sylvi, Katona Klári, Zoltán Erika is észre vette. A test fölösleges zsírrétege a szervezet válasza a savakra, ugyanis a test a zsírtermeléssel próbálja kivédeni a méreganyagokat. A szervezet megpróbál védekezni a savasodás ellen. Például a csontokból ásványi agyagokat von ki, de a kálcium, kálium, magnézium fogaink romlásához, rosszabb esetben csontritkuláshoz vezethet. Ha a szervezetünket arra kényszerítjük, hogy sokáig egyedül vegye fel a harcot a túlsavasodással szemben, akkor számolnunk kell az esetleges következményekkel. A megbomlott egyensúly káoszhoz vezethet, amely utat nyit a betegségeknek.

A spirulina alga jótékony hatásai

A spirulina alga jótékony hatásai

A spirulina nagyon értékes anyagok kombinációját tartalmazza melyek az emberi szervezet számára fontosak, viszont nagyon ritka anyag. Afrikában, Ázsiában már évszázadok óta fogyasztják a nyers algákat, de étrend-kiegészítőként a 80-as években jelent meg először az USA-ban. Nagyon gazdag olyan vitaminokban melyek fontosak egészségünk számára, mint például a béta-karotin, a folsav, ezenkívül olyan aminosavakat is tartalmaz, melyek létfontosságúak, ilyen például a kalcium, magnézium, cink, vas, B12 vitamin. Megtalálható benne az összes esszenciális zsírsav is. Antioxidáns is, és immunerősítő hatással rendelkezik, a sejtek oxigén ellátását javítja ezzel segítve az agy működésének serkentését. Magas vérnyomásproblémák esetén csökkenti azt. Mivel antioxidáns ezért a bőr fiatalságának megőrzéséhez hozzájárul, a benne lévő vitaminok segíthetnek a hajhullási folyamatok lassításában, a haj szerkezetét javíthatja, illetve serkentheti a haj újranövekedést. Erősíti a körmöket, és megszüntetheti a körömrepedezéseket.

Hirdetés
A Spirulina fogyasztás hasznos hatásai

A Spirulina fogyasztás hasznos hatásai

A Kék-zöld algák, azon belül is a legismertebb fajtájuk a spirulina, egy 1500 tagú mikroszkópikus nagyságú tengeri algacsoport tagjai Ez az algafajta nagyrészt tiszta növényi protein, és rendkívül gazdag olyan fontos anyagokban, mint a bétakarotin, a B-12 vitamin, vagy a vas. A spirulina alga eredetileg a sósvizű tavakban honos elsősorban Afrikában és Amerikában, de jótékony hatásai miatt ma már speciális farmokon tenyésztik, és kiszárítva étrend kiegészítőként forgalmazzák. Ezek az algák földünk első fotoszintézisre képes szervezetei közé tartoznak. A spirulina 95%-ban hasznosítható a szervezet számára. Egyes kutatások olyan sikereket könyvelnek el ezen algának, mint az allergia ellenes hatás, a rákmegelőzés, és a májvédő hatás. Emellett kutatások folynak az alga koleszterin szintre való jótékony hatásairól. A napi fogyasztásra ajánlott algamennyiség 3-5 gramm. Mindazonáltal természetesen a szervezetnek nem nélkülözhetetlen a spirulina fogyasztása, de jótékony hatással lehet testünk belső folyamataira. Rendkívül hatékony lehet azok számára, akik valamilyen hiánybetegségben szenvednek, vagy diéta alatt így akarják bevinni a vitamin és ásványi anyag szükséglet egy részét.

A zsírégető csodaszer

A zsírégető csodaszer

Az egyre népszerűbb tengeri algák manapság már nem hiányozhatnak a reformétrendből. Egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek, és az anyagcserét is felgyorsítják. | lefogyni.huA Spirulina alga által tartalmazott ásványi anyagok közül fogyókúra szempontjából a zsírégető jód a legfontosabb. Az algában ezerszer több jód van, mint bármilyen más élelmiszerben. Ez a vegyület különös fontos anyagcseréd motorjának, a pajzsmirigynek. A létfontosságú szervnek ugyanis jódra van szüksége azon hormonok aktiválásához, melyek energiával töltik fel a szervezetet, valamint zsírt égetnek. Ha hiányzik a jód, lelassulnak az élettani funkciók, az anyagcsere takaréklángon működik.

Albitech

Albitech

Az algatermelés fontossága a közeljövőben várhatólag a mainál sokkal jelentősebb lesz. Folyamatosan zajlanak kutatások, amikben az algák étkezési, táplálék-kiegészítő, talajjavító és energetikai célra való használatát vizsgálják. Cégünk fő tevékenysége a biotechnológián belül az édesvizi algák ipari előállítási technológiáinak fejlesztése. Célunk egy új növény-biotechnológiai iparág meghonosítása Magyarországon.

Alga ismertetők

Alga ismertetők

Alga ismertetők,természetes,étrendkiegészítő,táplálékkiegészítő

Algakészítmények

Algakészítmények

Az algák között is kiemelkedő a Spirulina, a kékeszöld alga. Ez tökéletes összetételű tápanyag. Szárazanyag-tartalmának 40-60%-a kis molekulájú, így igen könnyen emészthető. Teljes értékű fehérje, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik étrendjükbe. Az algák ásványianyag- és nyomelemtartalma kiemelkedő a Föld élővilágában. Ez az oka, hogy 'ipari' méretekben nyerik belőlük többek között a jódot, a brómot és a mangánt. A Spirulinának különösen a jód- és a káliumtartalina igen magas, ezért a vízhajtókat szedőknek előnyös a fogyasztása. Természetes jódtartalma miatt bizonyos esetekben normalizálhatja a csökkent pajzsmirigyműködést. Komplex formában található benne a vas is, így vashiány pótlására az egyik legalkalmasabb természetes forrás. Sokféle és nagymennyiségű vitaminban gazdag. Tartalmazza az összes B vitamint, továbbá C-vitamint és E-vitamint. Természetes forrása az A vitaminnak és a linolénsavnak.

Algákkal az egészségünkért

Algákkal az egészségünkért

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikro-alga. A spirulina a nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét a spirulina magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. Más növényekkel ellentétben a Spirulinának nincs erős sejthártyája. Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő vitálanyagokhoz. Az általa kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék, különböző aminosavak és vitaminok, mint például a teljes B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav. E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává.

Australian Spirulina

Australian Spirulina

A Spirulina gamma-linolénsav tartalma nagyon magas. A GLA szerepe a szervezet működését tekintve rendkívül sokrétű. Egyrészt fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, másrészt gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezáltal csökken a vérrögök kialakulásának veszélye. Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből. Közismerten kiegyensúlyozó hatása van a vércukorszintre.

Az alga fajtákról

Az alga fajtákról

A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikro-algák, a Lithotamnium calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga. Milyen pozitív hatásai vannak a mikroalgáknak? A mikroalgák, ahogyan a nevük is mutatja, az algákhoz tartoznak és a tengeri algákkal ellentétben az édesvizekben nőnek. Legtöbbször egy milliméternél is kisebbek, a szabad vízben mozognak, lebegnek. A mikroalgák a legősibb fotószintetizáló organizmusok közé tartoznak. A Spirulina platensis, a Chlorella vulgaris és a Lithothamnium calcareum a legtáplálóbb és a legegészségesebb algák.Minden amit algákról tudni kell. Hatásuk, termesztésük, elöfordulások.

Tuti menü