Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lúgosítás képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Lúgosítás - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Lúgosítás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

Egészségünk problémája az elsavasodás. Lúgosítás rendkívüli fontosságú életünkben, ezt Bódi Sylvi, Katona Klári, Zoltán Erika is észre vette. A test fölösleges zsírrétege a szervezet válasza a savakra, ugyanis a test a zsírtermeléssel próbálja kivédeni a méreganyagokat. A szervezet megpróbál védekezni a savasodás ellen. Például a csontokból ásványi agyagokat von ki, de a kálcium, kálium, magnézium fogaink romlásához, rosszabb esetben csontritkuláshoz vezethet. Ha a szervezetünket arra kényszerítjük, hogy sokáig egyedül vegye fel a harcot a túlsavasodással szemben, akkor számolnunk kell az esetleges következményekkel. A megbomlott egyensúly káoszhoz vezethet, amely utat nyit a betegségeknek.

Facebook oldal

Facebook oldal

A Spirulina platensis egy fonalas cianobaktérium-faj, mely nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi vizekben. A Spirulina elnevezés onnan ered, hogy a soksejtű fonal spirálszerűen feltekeredik. Az alga a tenger gyógyító erejét hordozza magában, az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint tartalmaznak, ehhez jön még 41 féle ásványi anyag. A Spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaz, ezen kívül biztos kalcium-, magnézium-, vas- és cinkforrás.

Lúgosítás algával

Lúgosítás algával

Az egészséges embernek négyszer, a betegnek hétszer annyi lúgosító ételt kell fogyasztania, mint savasító élelmiszert. Sajnos a modern ember étrendjének 80%-át savasító édességek, húsok, kávé, agyonfinomított élelmiszerbõl (pl. fehérliszt) készült ételek, tészták teszik ki, míg a lúgosító zöldségek és gyümölcsök, a szénsavmentes innivaló csak 20%-ban vannak jelen a táplálkozásban. A hús emésztése során húgysavak keletkeznek, a kóla és üdítõk foszforsavban gazdagok, a buborékos italokat szénsavval dúsítják, a cukorral és a finomlisztbõl készült tésztafélékbõl ecetsav lesz, a sajt és a sózott, tartósított felvágottak salétromsavat termelnek, a borból kénsav lesz, a kávé és a tea csersavban gazdag.Súlyosbítja a helyzetet helytelen életmódunk. A stressz, a kevés alvás és lazítás, a túlterheltség, a jövõtõl való félelem, a mozgás hiánya állandóan a savasság irányába tolják el a szervezet érzékeny egyensúlyi állapotát.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Lúgosítás-Savtalanítás

Lúgosítás-Savtalanítás

Sejtjeink számára fontos a megfelelő tápanyag- és mikrotápanyag-ellátás, hiszen ez biztosítja az energiatermeléshez szükséges enzimek, és sejtalkotók megfelelő működését. Azonban minden sejt csak a megfelelő környezetben érzi jól magát. Mai táplálkozásunkkal rengeteg káros, szennyező anyagot juttatunk a testünkbe, amelyek megváltoztatják sejtjeink környezetét. A szennyező anyagok lehetnek mindenféle testidegen anyagok, de - a sejtek környezete szempontjából - az anyagcsere során termelődő savak is ide tartoznak.

Sav-bázis egyensúly

Sav-bázis egyensúly

Sav-bázis egyensúllyal az optimális egészségért. Nyerje vissza karcsú alakját, magas energiaszintjét, és puha, rugalmas bőrét, amire mindig is vágyott. Forradalmian új kutatások szerint minden betegség egyetlen alapvető okból adódik; és ezek nem a kórokozók! Testünk túlsavasodása az, ami egészségügyi gondjainkért felelős. Mint ahogy testünk szabályozza a hőmérsékletét, a vér pH-értékét is befolyásolja egy nagyon szűk tartományban; és mindent megtesz azért, hogy ezt fenntartsa. A vér elsavasodásának elkerülése végett a szervezet eltárolja a savakat a sejtekben, ezzel túlterhelve őket. Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van; és ha a savasság hosszan tart, megzavarja az összes sejtszintű aktivitást - megakadályozza az életet magát. A pH-érték fogalmával bizonyára Ön is tisztában van. Ki ne emlékezne diákkora kémiaóráinak színes kísérleteire? Akkoriban talán még fel sem fogtuk a pH-érték jelentőségét, mostanában viszont egyre gyakrabban kötik össze fogalmát egészségünk megőrzésével.

Tuti menü