Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lúgosítás képes leírás - Spirulina.tlap.hu
részletek »

Lúgosítás - Spirulina.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: spirulina.tlap.hu » Lúgosítás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A lúgosítás alapjai

A lúgosítás alapjai

Egészségünk problémája az elsavasodás. Lúgosítás rendkívüli fontosságú életünkben, ezt Bódi Sylvi, Katona Klári, Zoltán Erika is észre vette. A test fölösleges zsírrétege a szervezet válasza a savakra, ugyanis a test a zsírtermeléssel próbálja kivédeni a méreganyagokat. A szervezet megpróbál védekezni a savasodás ellen. Például a csontokból ásványi agyagokat von ki, de a kálcium, kálium, magnézium fogaink romlásához, rosszabb esetben csontritkuláshoz vezethet. Ha a szervezetünket arra kényszerítjük, hogy sokáig egyedül vegye fel a harcot a túlsavasodással szemben, akkor számolnunk kell az esetleges következményekkel. A megbomlott egyensúly káoszhoz vezethet, amely utat nyit a betegségeknek.

Facebook oldal

Facebook oldal

A Spirulina platensis egy fonalas cianobaktérium-faj, mely nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi vizekben. A Spirulina elnevezés onnan ered, hogy a soksejtű fonal spirálszerűen feltekeredik. Az alga a tenger gyógyító erejét hordozza magában, az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint tartalmaznak, ehhez jön még 41 féle ásványi anyag. A Spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaz, ezen kívül biztos kalcium-, magnézium-, vas- és cinkforrás.

Lúgosítás algával

Lúgosítás algával

Az egészséges embernek négyszer, a betegnek hétszer annyi lúgosító ételt kell fogyasztania, mint savasító élelmiszert. Sajnos a modern ember étrendjének 80%-át savasító édességek, húsok, kávé, agyonfinomított élelmiszerbõl (pl. fehérliszt) készült ételek, tészták teszik ki, míg a lúgosító zöldségek és gyümölcsök, a szénsavmentes innivaló csak 20%-ban vannak jelen a táplálkozásban. A hús emésztése során húgysavak keletkeznek, a kóla és üdítõk foszforsavban gazdagok, a buborékos italokat szénsavval dúsítják, a cukorral és a finomlisztbõl készült tésztafélékbõl ecetsav lesz, a sajt és a sózott, tartósított felvágottak salétromsavat termelnek, a borból kénsav lesz, a kávé és a tea csersavban gazdag.Súlyosbítja a helyzetet helytelen életmódunk. A stressz, a kevés alvás és lazítás, a túlterheltség, a jövõtõl való félelem, a mozgás hiánya állandóan a savasság irányába tolják el a szervezet érzékeny egyensúlyi állapotát.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Lúgosítás-Savtalanítás

Lúgosítás-Savtalanítás

Sejtjeink számára fontos a megfelelő tápanyag- és mikrotápanyag-ellátás, hiszen ez biztosítja az energiatermeléshez szükséges enzimek, és sejtalkotók megfelelő működését. Azonban minden sejt csak a megfelelő környezetben érzi jól magát. Mai táplálkozásunkkal rengeteg káros, szennyező anyagot juttatunk a testünkbe, amelyek megváltoztatják sejtjeink környezetét. A szennyező anyagok lehetnek mindenféle testidegen anyagok, de - a sejtek környezete szempontjából - az anyagcsere során termelődő savak is ide tartoznak.

Sav-bázis egyensúly

Sav-bázis egyensúly

Sav-bázis egyensúllyal az optimális egészségért. Nyerje vissza karcsú alakját, magas energiaszintjét, és puha, rugalmas bőrét, amire mindig is vágyott. Forradalmian új kutatások szerint minden betegség egyetlen alapvető okból adódik; és ezek nem a kórokozók! Testünk túlsavasodása az, ami egészségügyi gondjainkért felelős. Mint ahogy testünk szabályozza a hőmérsékletét, a vér pH-értékét is befolyásolja egy nagyon szűk tartományban; és mindent megtesz azért, hogy ezt fenntartsa. A vér elsavasodásának elkerülése végett a szervezet eltárolja a savakat a sejtekben, ezzel túlterhelve őket. Belső nedveink pH szintje testünk minden egyes sejtjére hatással van; és ha a savasság hosszan tart, megzavarja az összes sejtszintű aktivitást - megakadályozza az életet magát. A pH-érték fogalmával bizonyára Ön is tisztában van. Ki ne emlékezne diákkora kémiaóráinak színes kísérleteire? Akkoriban talán még fel sem fogtuk a pH-érték jelentőségét, mostanában viszont egyre gyakrabban kötik össze fogalmát egészségünk megőrzésével.

Tuti menü